Cover Image for Een Moderne Digitale Aanwezigheid: Een Webontwikkelaar's Portfolio

Een Moderne Digitale Aanwezigheid: Een Webontwikkelaar's Portfolio

Leestijd: 1 min
Delen:

Hallo allemaal! Allereerst hartelijk dank voor het bekijken van mijn nieuwe portfoliowebsite. Dit is mijn allereerste blogpost, dus ik hoop dat je ervan geniet, en laat me alsjeblieft weten waar je graag over zou willen praten.

Wie ben ik?

Laten we beginnen bij de basis. Mijn naam is Ruben Winant, ik ben een 25-jarige ontwikkelaar uit Bierbeek, België. Momenteel werk ik als full-stack ontwikkelaar aan een Magento e-commerce website.

In mijn vrije tijd game ik graag, doe ik aan boulderen, programmeer ik, of kijk ik naar een serie.

Wat heb ik hier gemaakt?

Net als de meeste ontwikkelaars heb ik mezelf een portfoliowebsite gemaakt om mijn projecten te laten zien, over dingen te praten en gewoon wat te experimenteren. Ik doe dit al sinds ik professioneel begon, zo'n 3 jaar geleden. In die tijd zijn er verschillende iteraties van deze site geweest, zo'n 5 in totaal.

Waarom zoveel vraag je je misschien af?

Nou, ik was nooit echt tevreden met hoe ze uitpakten. De eerste paar waren volledig statisch, geen CMS, helemaal niets. Ik vond dit behoorlijk vervelend omdat ik door de code moest gaan en de inhoud op die manier moest bijwerken.

Toen begon ik te spelen met verschillende CMS-opties, maar ik vond ze een beetje onhandig. In die tijd heb ik ook geëxperimenteerd met enkele nieuwe frameworks en heb ik gewoon een nieuwe portfoliowebsite gemaakt als test om met ze te spelen.

Uiteindelijk merkte ik dat Next.js een sjabloonproject had met Contentful, waarmee ik al gewend was om mee te werken, dus ik startte het op, kreeg het aan de praat, en hier zijn we dan.

Wat betreft de blog?

Ik vind het idee van een speciale plek waar ik gewoon kan opschrijven waar ik op dat moment aan denk erg leuk. Dus ik heb het ook aan mijn site toegevoegd.

Hoe vaak ik hier zal posten of waar het over zal gaan, weet ik nog niet. Engels is ook mijn tweede taal, dus vergeef eventuele fouten hier.

Wat staat er nog op de planning voor deze site?

Het is nog niet helemaal af, zie het als een MVP. Ik wil echt eerst wat ik hier heb gepolijst en vervolgens doorgaan met het toevoegen en verfijnen van functies. Enkele van de functies die ik in de komende maanden wil toevoegen:

  • Verbeterde contactpagina

  • SEO-optimalisatie

  • Starten van sociale media-accounts

  • Toevoegen van een gastenboek

  • Reacties toevoegen aan de blog

Conclusie Dus, daar heb je het - mijn eerste duik in de wereld van bloggen. Ik hoop dat je genoten hebt van deze kleine sneak peek in mijn reis tot nu toe. Jouw feedback betekent veel voor me, dus wees niet verlegen - stuur me een bericht op een van mijn sociale media en laten we een gesprek beginnen.Blijf geweldig, en ik kijk ernaar uit om binnenkort meer met je te delen!